Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Megmenthető a bolygó! Ezt hirdeti a teljes mértékig napenergiával működő Solar Butterfly

2022. szeptember 06. 10:09
Megmenthető a bolygó! Ezt hirdeti a teljes mértékig napenergiával működő Solar Butterfly

Magyarországra is jön a Solar Butterfly! Ez a hihetetlen lakóautó 100%-ban megújuló energiával működik és hat kontinensen, 90 országban turnézik, hogy megmutassa a világnak, hogy a fenntartható utazás nemcsak lehetséges, de hihetetlenül inspiráló is. A Longi napelemekkel felszerelt lakókocsi képes lesz elegendő energiát termelni saját maga és az őt vontató elektromos Tesla működtetéséhez is, szeptember 9. és 11. között pedig Magyarországon is jár.

A Solar Butterfly utazása nem csak azt bizonyítja, hogy a fenntartható utazás világszerte életképes lehetőséggé válik az utazók számára, hanem ökotörténelmet is ír. A Solar Butterfly bebizonyítja, hogy lehetséges világot látni anélkül, hogy ártanánk a bolygónak.

 

Az utazás részeként az Elektrobiker szeptember 10-én, az eMobilitás Napján Magyarországon látja vendégül a napelemes lakóautót és a fenntarthatóság iránt érdeklődőket. Izgalmas programokkal, e-motoros tesztvezetésekkel és ajándéktárgyakkal készülnek. Ez az esemény remek alkalom lesz arra, hogy az emberek többet tudjanak meg a fenntartható utazás jövőjéről és arról, hogy hogyan tudunk hozzájárulni a bolygó védelméhez.

 

https://www.elektrobiker.hu/emobilitasnapja/

 

Louis Palmer 2022 májusában Genfből indította útjára a Solar Butterfly-t, ez az út pedig 2025-ben, a párizsi klímacsúcs tizedik évfordulóján fog véget érni.

 

Magyarországra is ellátogat a Solar Butterfly - Fotó: Instagram/SolarButterfly

Magyarországra is ellátogat a Solar Butterfly - Fotó: Instagram/SolarButterfly

 

Palmertől nem idegenek az ambiciózus környezetvédelmi projektek. 2007-ben például ő lett az első ember, aki napelemes járművével, a Solar Taxival megkerülte a Földet. Most pedig a Solar Butterfly nevű járművével szeretné felhívni a figyelmet az éghajlatváltozásra és a megújuló technológiákra.

 

A Solar Butterfly 4 hónap alatt majdnem minden európai országot meglátogat. Az első hónapban Nyugat-Európát járta be, a nyári szünetben pedig Skandináviában töltötte ideje nagy részét. Amikor az iskolák újra kinyitnak, Kelet-Európán keresztül utazik, október végén pedig visszatér Svájcba, ahonnan majd csak 2023 júniusában fogja folytatni világkörüli útját Észak-Amerikában.

 

A Solar Butterfly nem kis projekt. A cél az, hogy 4 év alatt 200 000 kilométert tegyen meg, és 90 országot járjon be. A túra most a második szakaszába érkezett, és a magyar közönség szeptember 10-én találkozhat a Solar Butterfly-al és feltalálójával.

 

A rendezvényen lesz e-motor bemutató, vezetési próba, gyerekeknek szóló e-motorbiciklizás, Handrás elektromos autós influenszer is előadást fog tartani a rendezvényen, továbbá lesznek még workshopok is, valamint vegán fogásokkal várják majd az érdeklődőket. Az eseményről további információk az Elektrobiker weboldalán (https://www.elektrobiker.hu/emobilitasnapja/).

 

A benzin ársapka várható megszüntetése előtt pedig még kedvezményes e-motor vásárlásra is lesz lehetősége mindazoknak, akik már meghozták a döntést a fenntarthatóbb élet mellett.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://elektrobiker.activehosted.com/f/4

 

Fotó: Instagram/SolarButterfly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu