Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Megindult hazánk gazdasági növekedése

2013. August 15. 09:33
Megindult hazánk gazdasági növekedése
A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint bekövetkezett a rég várt növekedési fordulat. Az IMF hitel előtörlesztésével hazánk bizonyította, hogy egy saját lábán megálló, független ország, amely képes magát a piacról finanszírozni.

Központi Statisztikai Hivatal


A KSH előzetes adatai szerint 2013. második negyedévében 0,5 százalékkal bővült a magyar gazdaság az előző év azonos időszakához képest, ami megfelel az elemzői várakozásoknak (0,5-0,6%). Az adatok tehát megerősítik, hogy hazánk kikerült a technikai értelemben vett recesszióból.


Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó és pénzügyekért felelős államtitkára elmondta: Most a fenntartható gazdasági növekedésre koncentrálunk. Hazánkban folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a fizetések pedig tartósan őrzik vásárlóértéküket. A Kormány lakossági terheket mérséklő politikájának eredményeként negyven éve nem volt ilyen tartósan alacsony az infláció, mint most.


Szintén hazánk gazdasági növekedéséhez járulhat hozzá az ismételten növekvő ipari termelés is. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint az ipari termelés az idei év júniusában 1,7 százalékkal haladta meg a 2012. júniusi szintet, míg májushoz képest 1,2 százalékkal emelkedett az ipari termelés volumene.Forrás:kormany.hu

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu