Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Megfelelő ütemben halad a MOL tiszaújvárosi beruházása

2021. december 14. 13:20
Megfelelő ütemben halad a MOL tiszaújvárosi beruházása

Várhatóan 2022 második felében fejeződik be a MOL új poliol gyárának építése.

A MOL közleménye szerint 89 százalékos készültségnél tart az új tiszaújvárosi gyár beruházása. Tiszaújvárosban poliol gyárral bővül a magyar nagyvállalat, az üzem pedig várhatóan 2022 második felében készül el teljes mértékben. A projekt 1,3 milliárd euróból valósul meg, így ez a MOL történelmének legnagyobb befektetése, valamint egész Magyarország egyik legnagyobb értékű beruházása.

 

A gyár tervezési munkafolyamataiban közel 350 mérnök vett részt. Magyarországon, Németországban, Thaiföldön és Indiában is dolgoztak az építkezés előkészületein, amely közel 35 hektáron folyik. A 2019-ben indult poliol komplexum beruházásban már az összes kulcsberendezést a helyszínre szállították.

 

Még nagyban zajlanak a mukálatok

 

Eddig közel 13 000 tonna acélszerkezetet használtak fel az építkezéshez, továbbá lefektettek mintegy 2500 kilométernyi kábelt és összeszereltek 700 kilométer hosszúságú csővezetéket. A MOL petrolkémiai komplexuma a régióban egyedülálló gyár lesz, amely kizárólag csúcstechnológiát fog képviselni. Az építménnyel a MOL tovább erősíti vegyipari pozícióját, mindemellett pedig rengeteg új munkahelyet teremtenek.

 

Miután elindul a poliol üzem, a MOL lesz a régió első és egyetlen olyan vállalata, amely kézben tartja a gyártási folyamat összes lépését a nyersolaj kitermelésétől, a poliol előállításáig.

 

Forrás: MTI, MOL
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu