Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Megerősítette a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's

2018. August 19. 09:13
Megerősítette a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's

A Standard & Poor's megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását.

A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege bejelentette azt is, hogy a magyar szuverén osztályzatra változatlan pozitív kilátás érvényes. Az S&P 2016-ban minősítette fel Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába, és a besorolásokra éppen egy éve, tavaly augusztus óta tartja érvényben a további felminősítés távlati lehetőségére utaló pozitív kilátást. A cég azonban az idei évre összeállított hivatalos menetrendje alapján 2018-ban már nem veszi napirendre a magyar államadósság-osztályzatok felülvizsgálatát, így a magyar szuverén osztályzat módosítása az S&P Global Ratings részéről legközelebb 2019-ben válhat esedékessé.

 

Megerősítette a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's

Nincs nagy negatív hatása annak, hogy a Standard & Poors nem javította Magyarország adósbesorolását

 

Csath Magdolna közgazdász szerint nincs nagy negatív hatása annak, hogy a Standard & Poors hitelminősítő többek várakozásával ellentétben változatlanul hagyta, nem javította Magyarország adósbesorolását. A szakember szerint a hitelminősítő döntésének van kedvezőtlen hatása, de ami igazán fontos, az a piaci szereplők véleménye. Megjegyezte, hogy elemzésében a cég ismert tényeket sorolt fel, a pozitívumok között említve, hogy a GDP-növekedés jó, nő a fogyasztás és a bérek, rendben van a költségvetési hiány. A felminősítést akadályozza szerintük, hogy az ország túlzottan ki van téve a járműiparnak, függ a német gazdaságtól, és egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány, miközben az ország nem akar külföldi munkavállalókat beengedni. Ezek is ismert tények - tette hozzá a közgazdász.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu