Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Megerősített biztonság, nemzeti gyásznap

2015. November 15. 13:26
Megerősített biztonság, nemzeti gyásznap

Katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok emlékére elrendelt nemzeti gyásznapon. A Kossuth téren rendezett ceremónián részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Éric Fournier, Franciaország budapesti nagykövete is.

Megerősített magyarországi biztonsági intézkedésekről döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás másnapján összehívott ülésén. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta: az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség - amelyet egy korábbi, belgiumi merénylet után már életbe léptettek - emelt szintű rendszere lép életbe. A megerősített biztonsági intézkedések lényegi eleme a rendőri és katonai rendészi jelenlét jelentős növelése közterületeken és kiemelt létesítményeknél. Fokozott biztonsági intézkedések mellett tartják meg a Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki labdarúgó pótselejtező mérkőzést is az Üllői úti Groupama Arénában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke 2015. november 15-én az Országház előtti Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok emlékére elrendelt nemzeti gyásznapon. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu


Kovács Zoltán kormányszóvivő emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már az éjszaka részvétet nyilvánított a párizsi merényletek áldozatai miatt. Egyúttal felháborodásukat fejezték ki, hogy ilyen támadást intéztek a francia nemzet és az egész európai kultúra ellen.
A 2015. november 13-i párizsi merényleteknek 129 halálos áldozata van, 352-en megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A merényletsorozatban nyolcan vettek részt -  a merénylők között azonosítottak egy októberben, a nyugat-balkáni migránsútvonalon frissen Európába érkezett illegális bevándorlót.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu