Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

Megépült az eddigi legfejlettebb magyar szuperszámítógép

2022. October 27. 08:00
Megépült az eddigi legfejlettebb magyar szuperszámítógép

Egészen kivételes beruházás fejeződött be Magyarországon a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása alapján.

Kifejlesztették Magyarország eddigi legerősebb szuperszámítógépét, amely a világ 500 legjobb ilyen jellegű eszköze közé is befér. A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a Komondor nevet adta a szupereszköznek.

 

A létrehozott csúcstechnológiás berendezést a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség debreceni centrumába telepítették be. Jelenleg még a tesztidőszak folyik, ám rövid időn belül élesben is debütál a rendszer, ezt követően pedig már a lakosság is élvezheti ennek a mesterséges intelligencia megoldásnak az előnyeit.

 

A mesterséges intelligencia vezérelt gépek a tudományos tevékenységben elengedhetetlenek

 

A Komondorhoz hasonló szuper berendezések manapság már nélkülözhetetlenek a kutatás és fejlesztés iparágában, valamint az innovatív ipari technológiák létrehozásában.

 

A szupergép a jövőben a hétköznapi és a kulcsfontosságú témakörökben is a kutatók segítségére lehet. Mivel hatalmas kapacitással rendelkezik, ultragyors és kitűnő grafikai tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a felsőoktatás kialakításában, a klímakutatásban, az adatok feldolgozásában, az energetikában, illetve az orvostudományban is nagy hasznát vehetjük a fejlesztésnek.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu