Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Megépül Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára 93 millió eurós beruházásban

2017. April 24. 13:53
Megépül Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára 93 millió eurós beruházásban

A Heves megyei Visontán a Visonta Projekt Kft. 33 ezer négyzetméteren épülő üzeme 250 munkahelyet teremt, és további 500 beszállítónak ad munkát 2018 végére. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország egyetlen búzakeményítő gyárának beruházása a modern magyar élelmiszeriparról és mezőgazdaságról is szól, hozzájárul majd a gazdaság versenyképesebbé tételéhez. 

Az alapkőletételen Varga Mihály kiemelte, hogy az új üzem működésével olyan új piaci lehetőségek nyílnak meg, amelyek belföldön és külföldön is hozzájárulnak majd a magyar gazdaság növekedéséhez. Elmondta, hogy a mezőgazdaság 2010 óta 55 százalékkal növekedett, az élelmiszeriparé 45 százalékkal bővült. Kormányzati stratégiai cél a feldolgozott termékek arányának tíz százalékra emelése az exportban, a 36 százalékos importhányad csökkentése, és az élelmiszerfeldolgozó iparág öt százalékos emelkedését a következő egy-másfél évben.

 

Megépül Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára 93 millió eurós beruházásban

Mészáros Lőrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa, Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezető igazgatója, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Tóth Anett, a Visonta Projekt Kft. ügyvezető igazgatója a búzafeldolgozó üzem alapkőletételén Visontán

 

Mindehhez a visontai beruházás jól illeszkedik, amit a kormány kiemelt beruházássá nyilvánított és 20 millió euróval támogatja. A modern technológiát felhasználó gyárban 250 ezer tonna búzát dolgoznak majd fel hulladékmentesen, az előállított termékek 70 százalékát exportra szánják. A későbbi raktározással, takarmányelőállítással további 50-100 munkahelyet teremt a vállalat. Az új gyár 2018 májusára épül fel, néhány hónap próbaüzem után kezdi meg a termelést és az értékesítést.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu