Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.01. - csütörtök, Malvin napja van.

Belföldi hírek

Megemelik az elektromosautó-vásárlást támogató pályázat keretösszegét

2020. szeptember 04. 09:31
Megemelik az elektromosautó-vásárlást támogató pályázat keretösszegét

Az ötmilliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat nagy sikerére való tekintettel 882 millió forinttal emeljük meg a pályázati keretösszeget, így a kiírási feltételnek megfelelően benyújtott összes pályázat támogatásban részesülhet - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A többletforrásnak köszönhetően az innovációs tárca több mint 230 elektromos jármű vásárlását segíti - ezzel  több mint 2000 elektromos jármű beszerzése történhet meg - mondta a miniszter hozzátéve, hogy az egyéni vásárlók mellett komoly érdeklődést mutattak a vállalkozások is. Tájékoztatása szerint 662 magánszemély pályázott a támogatásra, emellett 738 vállalkozás, köztük 294 taxis vagy személygépkocsis személyszállítást végző cég nyújtott be pályázatot elektromos autó vásárlására. Az érdeklődés a taxisok részéről volt a legintenzívebb, a pályázataikban igényelt támogatások összege ugyanis meghaladta a számukra elkülönített 2 milliárd forintos keretet. Elektromos robogó beszerzésére 348 vállalkozás pályázott.

 

Megemelik az elektromosautó-vásárlást támogató pályázat keretösszegét

 

Az elektromos járművek beszerzésére kiírt pályázat a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének fontos eleme, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben segítse elő a közlekedés zöldítését és az alacsonyabb árkategóriájú elektromos autók elterjedését. Az elektromobilitási piac fejlődése szempontjából a miniszter örvendetesnek ítélte azt, hogy a kereskedők nyitottak voltak a listaárak csökkentésére, így a pályázat a piaci versenyt is élénkítette. A 2020. május 30-án meghirdetett kiírás keretében a pályázatokat 2020. június 15-től lehetett benyújtani. A beérkezett pályázatok összértéke kevesebb mint egy nap alatt elérte a teljes keretösszeget. A feldolgozás folyamatos, eddig 1558 pályázatról született döntés, ezek támogatói okiratait már ki is adták. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu