Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Megdöbbentően sokan hajtanak vonat elé hazánkban

2024. June 06. 17:30
Megdöbbentően sokan hajtanak vonat elé hazánkban

Aggasztó adatokat közölt a MÁV – a vasúttársaság elmondása szerint olyan mértékben megnőtt a vasúti átjárókban történt balesetek száma, hogy videósorozattal hívja fel a figyelmet a veszélyekre.

Olyan sok a vasúti átjáróban bekövetkezett baleset hazánkban, hogy kénytelen volt intézkedni a MÁV és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Napon tartottak sajtótájékoztatót, melyen elhangzott: csak idén eddig 30 baleset történt, 9-cel több, mint tavaly ugyanekkor – tudatta a blikk.hu.

 

 

 

Mosóczi László, a MÁV-STARt vezérigazgatója elmondta, hogy minden alkalommal a KRESZ szabályok megsértése, illetve emberi figyelmetlenség vezezett a tragédiához – írta a blikk.hu az Index cikkére hivatkozva.

 

A vezérigazgató bemutatta a MÁV új videósorozatát, amelyet oktatási céllal készítettek. A címe: Sín-tér. Az első rész már megtekinthető a Youtube-on és a féktávolságra hívja fel a figyelmet. A további részekben az elsodrási határról és az áramütésről is szó lesz – írta meg a blikk.hu.

 

L.A.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu