Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.07. - kedd, Herman napja van.

Belföldi hírek

Megdöbbentek a költségvetésen a gyógypedagógusok

2009. szeptember 18. 09:00
Megdöbbentek a költségvetésen a  gyógypedagógusok
A gyógypedagógus szakma megdöbbent a jövő évi költségvetés-tervezetet látva, mivel az elvonások minden gyógypedagógiai ellátást érintenek - mindez a több gyógypedagógiai szervezet által írt nyílt levélben olvasható.
Az országgyűlési képviselőknek címzett nyílt levélben a Nyitott ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet, a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány és az ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ vezetői úgy fogalmaztak: évente mintegy hatszáz gyermek születik "fogyatékos fejlődési rizikóval", nekik pedig intenzív orvosi ellátásra van szükségük. Ugyanakkor minden év szeptemberében megközelítőleg 6 ezer gyermek kerül fogyatékos kategóriával gyógypedagógiai iskolába.

gyogypedagus1_889_2009091815706_429.jpg

Gyógypedagógus munka közben


Ehhez képest az elmúlt esztendőkben évente csak mintegy 3 ezer 0-5 éves korú gyermek részesült korai fejlesztésben, az idáig igényelhető alacsony normatíva tehát csak az érintettek igen kis részének biztosította a törvényekben alanyi jogon, kötelezően juttatandó ellátást. "Így okkal aggódunk, hogy mi lesz azzal a több ezer családdal, akik teljesen kiszolgáltatott helyzetbe sodródhatnak, ha ez idáig ez nem történt meg velük" - olvasható a nyílt levélben.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu