Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

"Megbomlott a nemzeti egység": visszavonták az olimpiai pályázatot

2017. február 23. 13:22

Visszavonták a 2024-es olimpiai pályázatot, miután Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfővel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel egyeztetett.  Az LMP és az Együtt üdvözölte a pályázat visszavonását, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a Momentum a saját politika céljai miatt tette tönkre a pályázat esélyeit.

A kormány álláspontja szerint "Budapest és Magyarország számára az olimpia nemzeti ügy, amely a benyújtáskor megvolt. Az elmúlt hónapokban a korábban létrejött egység felbomlott, az olimpia ügye nemzeti ügyből pártüggyé vált." A kormány szerint a felelősség a kihártráló ellenzéki pártokat terheli, Kósa Lajos, a Fidesz-frakció vezetője közölte: az ellenzék "hátba támadta" Budapest olimpiai pályázatát, megbontotta ezt az egységet. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a jelenlegi helyzetben más döntés nem születhetett, de ettől független a szervezet továbbra is mindent megtesz, hogy mihamarabb olimpiai játékoka rendezzenek Magyarországon.

 

"Megbomlott a nemzeti egység": visszavonták az olimpiai pályázatot

Az olimpiai pályázat egyik látványterve

 

Csárdi Antal, az LMP nevében közölte, hogy az olimpiai pályázat visszavonásával sokat nyert Magyarország, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője, ifj. Lomnici Zoltán pedig úgy nyilatkozott, hogy a Momentum Mozgalom valójában saját politikai pecsenyéjét sütögeti, akciójukkal lerombolták az eddig meglévő egyetértést, és tönkretették a pályázat esélyeit. Juhász Péter, az Együtt elnöke hangsúlyozta, hogy a pályázat visszavonásával a kormány nem hajlandó meghallgatni az emberek véleményt. 2015. július 6-án az Országgyűlés 151 igen, 33 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett úgy döntött az olimpiai pályázat támogatásáról. Múlt pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le az olimpiával kapcsolatos népszavazás érdekében.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu