Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Megbecsülik a digitalizációs szakembereket itthon

2022. December 22. 12:50
Megbecsülik a digitalizációs szakembereket itthon

Hazánkban nagyon jó lehetőségekkel kecsegtet az informatikai szektor a szakembereknek.

Az informatikai szakembereknek rendkívül pozitív lehetőségeket kínál a munkaerőpiac Magyarországon. Belföldön egyes vállalatoknál akár a másfél-két millió forintos fizetés sem számít túl ritkának - tett közzé a a Grafton Recruitment az egyik legújabb kutatásuk kapcsán.

 

A Grafton Recruitment nem csak Magyarországon, hanem Európában is az egyik legjelentősebb toborzó cégnek számít. A Grafton már több mint 3 évtizede nyújt munkaerő közvetítői szolgáltatásokat a kontinensen, legújabb vizsgálatukban pedig több mint 10 ezer magyar munkavállaló vett részt.

 

Az elhelyezkedési lehetőségek is kiválóak az IT-szektorban

 

A cég főleg a szakemberek juttatási csomagjaira volt kíváncsi, de kiderült az is, hogy a modern technológiákhoz kapcsolódó szektorokban jóval gyakoribb a béremelés, a bérek pedig kiemelkedőnek számítanak.

 

Az IT-szektorban például már azok is bruttó 1 millió forint körül kereshetnek, akik csak 1 éve vannak a vállalatnál, míg a több mint 3 éve az informatikai cégeknél dolgozó szakemberek számára a bruttó 1,5 millió forintos fizetés sem ritka.

 

A Grafton szerint a járvány alatt még fontosabb lett a digitalizáció, ennek hatására pedig megnőtt a kereslet az informatikusokra, ez pedig komoly hatást gyakorol a kereseti lehetőségeikre is.

 

Forrás: MTI, Grafton
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu