Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Megállíthatatlanul terjed az automatizáció

2022. November 23. 11:24
Megállíthatatlanul terjed az automatizáció

Magyarországon folyamatosan terjed a mesterséges intelligencia és az automatizálás a cégek körében.

Nem csak globálisan, hanem Magyarországon is egyre több vállalkozás kezdi el alkalmazni az olyan megoldásokat, amelyek automatizáltan, mesterséges intelligencia alapon és robotizáltan működnek.

 

Egy új tanulmány szerint 40-50 év múlva a mesterséges intelligencia vezérelt berendezések jóval költséghatékonyabban tudják majd elvégezni a gyártási feladatokat, mint embertársaink.

 

Az adatok alapján bármi automatizálható lesz

 

Magyarországon is hasonló jövőt jósolnak a kutatók, sőt az is kiderült, hogy 100-150 év múlva már az összes jelenlegi emberi foglalkozás automatikusan végrehajtható lesz robotokkal valamilyen formában.

 

Nagy előny hazánkban, hogy a kormány és a vállalatok egyre nyitottabbak az olyan megoldásokra, amelyeket a jövő technológiák működtetnek. A digitális beruházások nem csak a vállalati szektorokat érintik Magyarországon, hiszen az államigazgatásban és az oktatásban is egymást érik a digitalizációs projektek.

 

Várhatóan a következő 1 évtizedben Magyarországon szüntelenül jelennek majd meg az olyan mesterséges intelligencia szoftverek, amelyek képesek a betegségeket előre jelezni az adatok alapján vagy éppen automatizáltan tájékoztatni a pácienseket a gyógymódokról.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu