Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.05.21. - kedd, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

Megállapodást kötött az ITM és a Siemens

2018. augusztus 09. 11:34
Megállapodást kötött az ITM és a Siemens

Partnerségi megállapodást kötött és pilot programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Siemens Zrt., melynek célja a duális szakképzés reformja.

A 4 évre szóló partnerségi megállapodás egy komplex program kialakítását jelenti, mely a pályaorientációt, a felvételi rendszert is magában foglalja. Tartalmazza a képzési anyagokat, a vizsgarendszer fejlesztését és a tanulószerződéseket is. A pilot program  a legkorszerűbb ipari folyamatokhoz kapcsolódó területeket fogja érinteni és kiterjed a szaktanárok és oktatók továbbképzésére is.

 

Partnerségi megállapodást kötött az ITM és a Siemens

 

A projekt egyik fő célja, hogy a magyar szakképzési rendszer igazodjon a folyamatosan változó gazdasági elvárásokhoz és vegye figyelembe a munkaerőpiaci igényeket is. Mindemellett fontos cél a szakképzés népszerűsítése is. 2 milliárd forintos program 40 iskolát fog érinteni, melynek során naprakész piaci szaktudást adnak át a diákoknak, ezáltal segítik a gazdaság és a társadalom fejlődését.

 

A duális képzés tartalomfejlesztése és minőségbiztosítása révén az oktatás olyan szintre léphet, amely követi az ipar dinamikus fejlődését és biztosítani tudja azt az újfajta tudást, amelyet a fejlődés igényel.

 

Forrás: kormany.hu

 

-BT-

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu