Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Megállapodást köt a kormány a megyei jogú városokkal a fejlesztési források felhasználásáról

2015. május 17. 21:50
Megállapodást köt a kormány a megyei jogú városokkal a fejlesztési források felhasználásáról

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlését követő sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány valódi partnerként tekint az önkormányzatokra.

Júniusig megállapodik a kormány valamennyi megyei jogú várossal a területfejlesztési források felhasználásáról – közölte Lázár János.  Az egyeztetéseket és az esetleg szükséges korrekciókat követően megszülető megállapodások lehetővé teszik, hogy a települések megvalósítsák helyi gazdaságfejlesztési programjukat. Elhangzott:  2016-ra beterjesztett költségvetés biztosítja a megyei jogú városok számára a tervezhető működést, és azt, hogy a következő esztendőt is hiány nélkül zárják.

 

 

Júniusig megállapodás születik a fejlesztésekről a megyei jogú városokkal

 
Az európai uniós források megadják a települések számára a lehetőséget gazdaságfejlesztési céljaik megvalósítására, hogy elérhetővé váljon, hogy "mindenki dolgozhasson, aki munkával akar kenyeret keresni".Láthatóan szükség van a GDP jelentős részét előállító nagyvárosok kiemelt támogatására, újabb ipari, gazdasági területek létrehozására, a közúti infrastruktúra javítására és olyan helyi értékteremtő program megvalósítására, amely hozzájárul a közösség a fejlődéséhez - fogalmazott Lázár János.

 MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu