Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.16. - vasárnap, Julianna napja van.

Belföldi hírek

Megállapodás Szentpéterváron

2016. június 20. 12:00
Megállapodás Szentpéterváron

Magyarország hosszú távú földgázellátásáról szóló megállapodás módosításáról, valamint 700 vasúti kocsinak az egyiptomi piacra magyar-orosz vállalati együttműködésben való legyártásáról írt alá szerződést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 20. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

A módosított földgázszállítási szerződés értelmében 2019-ig garantált Magyarország gázellátása Oroszország irányából. A tárgyalásokon megerősítették, hogy a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyében minden az elhatározott menetrend szerint halad. Szó esett arról is, hogy a Roszatom az MVM Magyar Villamos Műveket bevonja más, a világon jelenleg folyamatban lévő atomerőmű-építési beruházásaiba.

 

XX. Nemzetközi Gazdasági Fórumon

XX. Nemzetközi Gazdasági Fórumon Szentpéterváron

 

A külgazdasági és külügyminiszter Gyenisz Manturovval ipari és kereskedelmi miniszterrel, Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával, Alekszandr Novak energetikai miniszterrel és Szergej Kirijenkóval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt. A magyar miniszter felszólalt az Alternatív energetika: közel van-e a szénhidrogének korszakának vége című panelbeszélgetésen is.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu