Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Megalapították a Mol-Új Európa Alapítványt

2021. április 03. 00:00
Megalapították a Mol-Új Európa Alapítványt

A magyar állammal közösen hozta létre a Mol alapítványát, amely főként közérdekű célok megvalósításában játszik majd szerepet. A Mol-Új Európa Alapítvány nevet viseli. A társaság eddigi támogatási politikája megújul, az alapítványi forma azon segít, hogy szélesebb körben érjék el a tehetségeket, társadalmi csoportokat, lehetőség szerint magasabb támogatási kerettel. 

A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt április elsején jelentette be közösen a Mol és a magyar állam. Az együttműködésnek köszönhetően a támogatási feladatokat hatékonyabban láthatja el a vállalat. Elsősorban közérdekű célok megvalósulásában vesznek majd részt, legyen szó sporteseményről, kulturális rendezvényekről, egészségügyi, környezetvédelmi projektekről. A Mol úgy tájékoztatott, hogy az alapítvány működéséhez elsődlegesen a Mol-részvények hozamát használja fel, ami az alapítók által rendelt vagyon. 

 

Kerékpárversenyeket is támogat a Mol

 

A Mol a magyar állam segítségével újítja meg és bővíti finanszírozási politikáját. Egy komplett támogatói rendszert építenek ki. Ezen belül környezetvédelmi tevékenységeket istápolnak, tehetséggondozással foglalkoznak, nemzetközi kapcsolatokat építenek ki, illetve nevelési-oktatási, a kutatási, a karitatív, a kulturális és a sporttevékenységet támogatnak majd.  

 

A mol eddig is forintmilliárdokat szánt évente támogatásra, a társadalmi szerepvállalása nem elvitatható. Az állammal közösen hatékonyabban láthatja el ezt a feladatot a tőkeerős alapítvány. Ehhez az alapítók által rendelt vagyon hozama használható fel. Mint írják, a magyar állam és a Mol egyenlő arányban 42 977 996 darab "A" sorozatú, a Mol által kibocsátott törzsrészvényt ruháznak át az alapítvány vagyonaként. 

 

A tervek szerint, ha az országgyűlés elfogadja az erről szóló törvényjavaslatot, már az év második felében megkezdheti működését az alapítvány.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Mol Alapítvány

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu