Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Még változások nélkül indul a 2011/2012-es tanév

2011. augusztus 25. 15:45
Még változások nélkül indul a 2011/2012-es tanév
Várhatóan a következő ülésén tárgyalja a Kormány az új köznevelési törvény munkaanyagát - jelentette be Hoffmann Rózsa. Az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette a 2011/12-es tanév rendjét is - olvasható a kiadott közleményben.
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kihívásnak nevezte az állam tisztázatlan és nehezen érvényesíthető felelősségét és irányító szerepét az oktatáson belül. Az új önkormányzati törvény kapcsán hangsúlyozta: az oktatást közszolgáltatásnak kell tekinteni, amelyet közpénzből valósítanak meg, így minden intézmény fenntartója alapvetően az állam. A továbbiakban kitért arra az esetre is ha egy intézmény önkormányzati fenntartás alá. Erről -fogalmazott az államtitkár - egyéni elbírálás fog dönteni.

Hoffmann: Az oktatást közszolgáltatásnak kell tekinteni, amelyet közpénzből valósítanak meg, így minden intézmény fenntartója alapvetően az állam.

Hoffmann Rózsa (fotó: Botár Gergely)

Az államtitkár megerősítette: a pedagógus életpályamodell 2013-ban indul útjára, és a tervek szerint a pedagógusok a bérüket közvetlenül az államtól kapják majd, ezzel biztosítva a kifizetéseket. A finanszírozást az is biztosítja - hangsúlyozta -, hogy nem vonnak ki pénzt a közoktatásból.

 

A pedagógus életpályamodell 2013-ban indul útjára

Hoffmann Rózsa (fotó: Botár Gergely)
Hoffmann Rózsa a tanévkezdéssel kapcsolatban elmondta: az előző évekhez hasonlóan szeptember 1-jén kezdődik a tanév, várhatóan 1 648 900-an kezdik meg a 2011/12-es nevelési tanévet a nappali rendszerű oktatási intézményekben és az óvodákban. A 2011/12-es tanév még változások nélkül fog lezajlani, az oktatásban a jelentős átalakulások 2012. szeptember 1-jén következnek majd be, a várhatóan 2012. január 1-jén életbelépő új törvény következtében - nyilatkozat a sajtó képviselőinek az államtitkár.(T.A)

forrás: kormany.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu