Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Még több adókedvezmény jár az álláskeresők után

2021. augusztus 08. 11:00
Még több adókedvezmény jár az álláskeresők után

Már negyedév munkanélküliség után is jár a szociális hozzájárulási adókedvezmény, amellyel több 10 milliárd maradhat a vállalkozóknál.

Tovább bővül az adókedvezmények köre, ugyanis már akkor is jár a szociális hozzájárulási adókedvezmény, ha egy cég olyan munkavállalót vesz fel, akik az előtte lévő három hónapban munkanélküliek voltak. Korábban csak akkor járt az említett kedvezmény, amennyiben valakit fél év álláskeresés után kezdtek el alkalmazni, ezt az időintervallumot azonban lecsökkentette a kormány.

 

A könnyítésnek köszönhetően összesen 30 milliárd forinttal több pénz marad a vállalati szektorban. A kormány azért döntött így, hogy még inkább segítsék a haza vállalkozói szektort, akik közül sokan még most sem álltak teljesen talpra a koronavírus válság után.

 

A döntéssel 30 milliárd forinttal több pénz marad a vállalkozói szektorban 

 

A kedvezmény igénybevétele semmilyen bürokratikus folyamatot nem igényel a cégek részéről, hiszen az adóhivatalnak minden adat rendelkezésére áll, amennyiben be van jelentve az adott vállalathoz a munkavállaló. A kedvezmény igénybevétele gyakorlatilag automatikusan megtörténik.

 

A szóban forgó adókedvezmény nem csak azért előnyös, mert 30 milliárd forinttal több marad a szektorban, hanem azért is, mert így az álláskeresők is hamarabb juthatnak álláshoz, hiszen jelentős adókedvezményekkel foglalkoztathatják őket a vállalatok.

 

Forrás: MTI, Ado.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu