Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Még novemberben elindul a tram-train

2021. november 07. 12:00
Még novemberben elindul a tram-train

Még a hónapban elindul a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút.

Lassan a végéhez ér a Csongrád-Csanád megyében történő közlekedési nagyberuházás, ugyanis bekapcsolódik a közlekedésbe és elindul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train. A villamosvasút beruházása évek óta folyik és a megyében az elmúlt évtizedekben nem volt ehhez fogható és ekkora mértékű beruházás, amelynek a társadalmilag ekkora hatása lenne.

 

Az első tram-train november 29-én indul el a hajnali órákban Hódmezővásárhelyről Szegedre. Külön öröm az ingázóknak és utasoknak, hogy április közepéig teljesen ingyenesen használhatják a villamos vasutat. November 29-től december 31-ig tart majd a beüzemelési időszak, így ebben az egy hónapban a járatok óránként indulnak a két város között.

 

Aktívan folynak a munkálatok, hogy elinduljanak a szerelvények

 

A második szakaszban, a beüzemelést követően, március közepéig csúcsidőben jóval gyakrabban, 20 percenként indulnak a szerelvények. A második beüzemelési fázisban vizsgálják majd részletesebben a műszaki adatokat és az utasforgalmi tapasztalatokat, hogy a végleges menetrendent kialakítsák március közepétől. A végleges menetrend várhatóan március 15-én lép életbe.

 

A tram-train projekt közel 80 milliárd forintból valósul meg és a térség célja, hogy más közlekedési megoldásokhoz képest olcsóbb és gyorsabb legyen. Hódmezővásárhely és Szeged között jelenleg körülbelül 50-55 percig tart az utazás autóbusszal vagy vonattal, a tram-train szerelvények azonban a két város központját 40 perc alatt képesek összekötni, de a cél a beüzemelést követően, hogy ezt 35 percre csökkentsék.

 

Forrás és képek: MTI, Lázár János/FB
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu