Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Meg kell határozni az egészségügy átalakulási struktúráját

2018. October 13. 15:41
Meg kell határozni az egészségügy átalakulási struktúráját

Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere a Medicina konferencián arról beszélt, hogy a magyar egészségügy átalakulásához meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét.

Kásler Miklós elmondta, ezek miatt is készültek el az öt nagy betegségcsoportban a népegészségügyi programok a prevenciótól a rehabilitációig, és ha ezeket a programokat egymásra rakjuk, kiépül a magyar ellátórendszer struktúrája - fogalmazott. Ha az öt nemzeti program megvan, akkor tudnak a finanszírozáson módosítani - tette hozzá a miniszter. Kásler Miklós szerint kiemelten kell foglalkozni a kórházi fertőzések kérdésével, az alapellátásról szólva pedig elmondta, hogy ez szorosan összefügg a sürgősségi rendszer struktúrájával, működésével. Az alapellátással kapcsolatos előterjesztés heteken belül a kormány elé kerül - tette hozzá.

 

Meg kell határozni az egészségügy átalakulási struktúráját

Az öt nemzeti program által kiépül a magyar ellátórendszer struktúrája

 

Mint mondta, a legfontosabb, alapvető paraméter az egészségben eltöltött évek száma, ami az életmód és életkörülmények függvénye, ezért az öt program nagy jelentőséget tulajdonít a megelőzésnek, továbbá fontosnak nevezte az egészséges életmódra nevelést, amit már óvodában el kell kezdeni. A konferencia kerekasztal részében az öt nemzeti programot kidolgozó országos intézetek vezetői szólaltak fel. Mindegyik szakember az alapellátás megerősítését, a háziorvosok kompetenciáinak növelését, és a gyerekkorban elkezdett egészségnevelést emelte ki.

 

MTI/T.D.

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu