Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Még idén megkezdi 89 milliárdos fejlesztését a Hankook

2018. March 25. 09:16
Még idén megkezdi 89 milliárdos fejlesztését a Hankook

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón közölte, hogy az idén megkezdődik a Hankook magyarországi gyárának negyedik, 89 milliárd forint értékű fejlesztési üteme.

A kormány 2 milliárd 970 millió forinttal támogatja a 150 új munkahelyet létrehozó beruházást. A vállalat jelenleg is rendkívül széles belföldi beszállítói hálózatot működtet, itt gyártott termékeinek kiváló minőségét pedig az is igazolja, hogy 98 százalékukat külföldön értékesítik - tette hozzá a miniszter. Kiemelte, hogy Hankook a teherautó- és buszabroncsokat 2020-tól nem a Távol-Keletről fogja Európába szállítani, hanem a megemelt kapacitású magyarországi üzemből. Galambor Dénes, Dunaújváros térségének országgyűlési képviselője a szakemberek képzését szorgalmazta, hogy a gyár - amely már most is csaknem 3300 embernek ad munkát - bővíthesse munkavállalóinak körét.

 

Még idén megkezdi 89 milliárdos fejlesztését a Hankook

A kormány 2 milliárd 970 millió forinttal támogatja a 150 új munkahelyet létrehozó beruházást

 

Kim Han-Jun, a Hankook Tire európai igazgatója ismertette, hogy a vállalat eddig 880 millió eurót ruházott be a magyarországi üzembe, amely mostanáig 120 millió gumiabrocsot gyártott. Az itteni termelés jelentős mértékben erősítette a Hankook piaci pozícióit Európában és a legjelentősebb autógyárakat látja el gumiabroncsokkal - közölte. Az új létesítmény 2020 júniusának közepén indulhat évente 550 ezer darabos kapacitással.  Az igazgató mérföldkőnek nevezte a Hankook történetében a magyarországi üzem bővítését és üdvözölte, hogy az itt készült abroncsok a világ minden részére eljutnak.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu