Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Még idén fejlesztik a közép-magyarországi régió iskoláit

2017. December 04. 13:15
Még idén fejlesztik a közép-magyarországi régió iskoláit

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere bejelentette: még az idén 6,2 milliárd forintos informatikai fejlesztési támogatást kapnak költségvetési forrásból a közép-magyarországi régió oktatási intézményei.

A Péceli Integrált Oktatási Központ, Általános Iskola és Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az  érintett 650 iskola december 15-ig megkapja a kormányzati támogatásból finanszírozott eszközöket: 14 ezer számítógépet és monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort. Balog Zoltán kiemelte, hogy mindenképpen szeretnék fejleszteni a köznevelési intézmények informatikai eszköztárát, hogy minden gyermek egyformán részesüljön a digitális oktatásban.

 

Még idén fejlesztik a közép-magyarországi régió iskoláit

650 iskola 14 ezer számítógépet és monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort kap december 15-ig

 

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy a beruházás a központ költségvetésének a terhére valósult meg, ami azt mutatja, hogy az állami intézményfenntartás rendszere jól működik. Hozzátette, hogy hatékony az együttműködésük az oktatási intézményekkel, így még az év elején felmérték, hogy mekkora a gyermeklétszám.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu