Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Még egy-másfél év, mire a KRESZ szabály módosulnak

2016. July 18. 15:45
Még egy-másfél év, mire a KRESZ szabály módosulnak

Nem kell újra letenni a KRESZ-vizsgát, ha majd módosulnak a KRESZ-szabályok - mondta Kiss Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke.

Lassan már négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése, Kozma Péter közlekedési jogász szerint ennek oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek a szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből. A KRESZ módosítására vonatkozó javaslatokról folyamatosan egyeztetnek az érintett minisztériumokkal és szakmai szervezetekkel.

 

Országos Rendőr Főkapitányság

 

Az ORFK valótlanságnak nevezte, hogy a szervezet szóvivője bármikor is nyilatkozott volna az újravizsgázásról

 

A jelenleg napirenden lévő javaslatok közt van a környezetkímélő elektromos autók elterjedését segítese, ezek a járművek behajthatnának a buszsávba, a környezetvédelmi övezet tábla rájuk nem vonatkozna. Az autópályán és autóúton torlódás esetén mindenkinek használnia kellene az elakadásra figyelmeztető lámpajelzést, emelett szó van a sebességhatárok emeléséről azokon az utakon, ahol minden körülmény ezt megengedi, például jó minőségű az út és kevés baleset történik.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu