Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.26. - kedd, Fülöp napja van.

Belföldi hírek

Médiatörvény: nagyon elégedett Neelie Kroes médiaügyi uniós biztos

2011. február 02. 14:07
Médiatörvény: nagyon elégedett Neelie Kroes médiaügyi uniós biztos
Gyors rendezést ígért a magyar médiatörvény ügyében Neelie Kroes, az Európai Bizottság (EB) médiaügyi biztosa.
Kroes szóvivőjén, Jonathan Toddon keresztül megerősítette, még hétfőn megkapta a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes által írt, a magyar kormány álláspontját tartalmazó levelet, korábbi „aggodalmaira" válaszul. Todd úgy fogalmazott, Neelie Kroes és munkatársai nagyon elégedettek a válasszal.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A szóvivő emlékeztetett: a magyar vezetés kész arra, hogy szakértői szintű egyeztetést folytasson a vitatott pontokról, és e tárgyalások nyomán változtasson a törvény szövegén. Mivel az EB kapcsolatban áll a kormánnyal, és mielőbb megkezdené az említett tárgyalásokat, Todd úgy vélte, az ügy rendezése heteken belül várható.
Mint mondta, az EB nem jogsértési eljárásra készül, hanem a kétoldalú egyeztetés révén szeretnék rendezni a kérdést. Ez ugyanis gyorsabban hozhat eredményt, mintha pert indítanának. Ki kellene azonban terjeszteni a médiatörvény felülvizsgálatát Thomas Hammarberg, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa szerint. Úgy vélte, azt nem csupán az uniós előírásokkal kellene összhangba hozni, hanem az ET égisze alatt elfogadott Európai Emberi Jogi Egyezmény véleménynyilvánítás szabadságáról szóló cikkelyével is.

Forrás: magyarhirlap.hu
-bartus-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu