Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter módosító indítványáról is tárgyal a Ház

2012. July 09. 05:45
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter módosító indítványáról is tárgyal a Ház

A Parlamentben a nyári szünet előtt hétfőn és csütörtökön még összeülnek az országgyűlési képviselők.
Július 8-án a Ház napirendjén így csak határozathozatalok szerepelnek, valamint három, korábban tárgyalni kezdett javaslat részletes vitája. Több nemzetközi szerződés kihirdetése után az igazságügyi és közigazgatási tárgyú törvények módosítását fogadhatja el az Országgyűlés.

A pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adó bevezetéséről szóló kormányzati javaslatról is előreláthatóan  hétfőn tartanak zárószavazást.


parlament

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a módosító indítvánnya is a Parlament elé kerülMatolcsy György nemzetgazdasági miniszternek egy szerdán benyújtott módosító indítványa alapján a hitelek és kölcsönök folyósítására és törlesztésére nem vonatkozna majd a tranzakciós illeték, amely alól azonban mégsem mentesülnének a postai sárga csekkes készpénzbefizetések.

A kabinet a 2013-as költségvetésben 283 milliárd forintos bevételt remél a jövő évben bevezetni kívánt tranzakciós illetékből. Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában közölte, a pénzügyi tranzakciós illeték biztosít költségvetési forrásokat a kormány 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi akciótervéhez.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu