Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Matolcsy György indítványát is ma tárgyalja a Ház

2012. May 07. 08:29
Matolcsy György indítványát is ma tárgyalja a Ház

A képviselők 2012.május 7-én 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdik meg a hétfői ülést a Parlamentben. A késő délutáni óráktól összesen nyolc új, vagy korábban tárgyalni kezdett javaslat tárgyalásába kezd a Ház.

A szokásos interpellációs időszakot követően rövid határozathozatalokra lehet számítani, zárószavazást például csak két javaslatról, a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló új jogszabálytervezetről, valamint a bányászatról szóló törvénymódosításról tartanak majd.

parlament

A szokásos interpellációs időszakot követően rövid határozathozatalokra lehet számítani


Az Európai Unió kifogásai alapján összeállított előterjesztés egyebek mellett törölné az alkotmány azon cikkét, amely lehetővé teszi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonását, emellett egyértelműsítik azt is, hogy az alaptörvény átmeneti rendelkezései is alkotmányos erejűek.

Matolcsy György

Matolcsy György indítványát is ma tárgyalja a ház

 


Az egyik javaslat kizárólagos állami tulajdonba helyezné a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-t. A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által jegyzett indítvány a két társasághoz fűződő kormányzati, külgazdasági és államháztartási kapcsolatokkal indokolja a cégek közvetlen állami tulajdonba vételét.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu