Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Matolcsy György elégedetlen minden pénzügyi intézmény munkájával

2010. May 11. 13:40
Matolcsy György elégedetlen minden pénzügyi intézmény munkájával
Matolcsy György az egyik napilapnak adott interjújában kiemelte, hogy elégedetlen minden állami hatáskörbe eső szabályozó pénzügyi intézmény munkájával. A leendő nemzetgazdasági miniszter elmondta azt is, hogy informális megbeszélések már zajlanak az IMF és az Európai Unió képviselőivel.
Matolcsy György a költségvetési hiánycélról szólva elmondta, hogy mind az Európai Unió, mind az IMF várja az új gazdaságpolitikát, s ha hitelesnek találják, akkor ahhoz igazítják lépéseiket. Meglátása szerint a korábbi 4,5-6,5 százalékos sávot előreláthatóan öt és hat százalék közöttire szűkítik.
A Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSzÁF) munkájáról szúlva elmondta, hogy a jegybanki célok közötti arányok 2008 októberétől borultak fel, egyedül az infláció elleni küzdelmet tartották szem előtt, és el is vesztették a csatát.

Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter

Matolcsy György leendő nemzetgazdasági miniszter

 

"Az MNB súlyos szakmai hibákat vétett, és úgy tűnik, ezekből nem tanult", majd hozzátette, hogymegjegyzése a nemzeti bank vezetési struktúrájára vonatkozott, a monetáris politikát nem egyedül Simor András irányítja. Vélemélnye szerint a monetáris tanács tagjainak az elmúlt másfél évben történtek miatt le kellene mondaniuk.

A PSZÁF munkájára vonatkozó kérdésre válaszolva hangsúlyozta: "elégedetlen minden, az állami hatókörbe eső szabályozó pénzügyi intézmény munkájával. Persze rossz kormányzati politikát nehéz jó pénzügyi szabályozással kiszolgálni".

Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leendő vezetője

Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leendő vezetője

 

A közműdíjak költségeinek csökkentésére vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy korábbi ígéretükhöz híven felülvizsgálják a költségeket, s Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leendő vezetője a következő hónapokban leül tárgyalni az összes meghatározó közműcég vezetőjével, s minden megoldást megvizsgál majd, ami az antiinflációs politika körébe tartozik és kordában tartja az áremelkedést.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu