Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Márciusban berobbant a hitelek iránti kereslet

2021. április 25. 12:00
Márciusban berobbant a hitelek iránti kereslet

Felmérést készített a Duna House Pénzügyek, előrejelzésük alapján idén a babaváró hitel is népszerű lesz az eddig töretlen sikereket elkönyvelő csok mellett. A lakáshitelek piacán nagyjából 10-15 százalékos növekedésre számítanak 2021 hátralévő részében.  

A hitelek iránti kereslet leginkább a folyamatosan növekvő ingatlanárak miatt van, illetve a lakosság jelentős része gondolja úgy, hogy a kormány által életre hívott hitelkonstrukciók kedvezőek. A Duna House Pénzügyek a felmérésük kapcsán adott ki közleményt, miszerint a megszokott lakáshitelek piacának növekedése mellett a február elsejétől elérhető otthonfelújítási támogatás nagyjából 150-200 milliárd forint növekményt hozhat.  

 

Népszerű a hitelfelvétel

 

Január és február hónap gyengébb volt az adatok alapján a hitelezés szempontjából, március viszont jócskán erősödött, a Duna House szerint az ingatlanpiacon érzékelhető felfokozott kereslet és így a megugró tranzakciószámok okoztak. 

 

Márciussal nem áll le a növekedés, az ingatlanos cég szerint továbbra is felfelé ívelés tapasztalható majd az év hátralévő részében. A kamatszintek emelkedését is előrevetítette a cég, ami a piaci változások hatása lesz.  

 

Ahogy Fülöp Krisztián, a Duna House Pénzügyek vezetője fogalmazott: a 10 éves kamatok emelkedésével nem számítanak azonnali jelentős változásra a lakáscélú hiteleknél, mindemellett érdemes gyorsabb döntéseket hozni azon ügyfeleknek, akik a jelenlegi kamatszintet szeretnék kihasználni. Úgy vélte, a trend egyértelműen a növekedés irányába mutat. 

 

M. A. 

Forrás: Origo

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu