Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Már pályázhatnak az élelmiszeripari üzemek a komplex fejlesztési programokra

2021. augusztus 21. 12:00
Már pályázhatnak az élelmiszeripari üzemek a komplex fejlesztési programokra

Augusztus 18-tól elérhető az a 200 milliárd forintos program, amelynek keretein belül az élelmiszeripari üzemek pályázhatnak nagyszabású fejlesztési forrásokra.

Elérhető az élelmiszeripari és borászati tevékenységekhez kapcsolódó fejlesztésekre igényelhető 200 milliárd forint keretösszegű pályázat. Egy pályázó minimum 100 millió forintot, maximum pedig 5 milliárd forintot igényelhet a projekt keretein belül. A támogatás vissza nem térítendő és intenzitása 50 %-os.

 

A pályázók tevékenységét illetően jelentősen eltérhet a maximális pályázható forrás. A kézműves termékeket előállító cégek például maximum 5,3 millió forintot igényelhetnek, az önkormányzatok azonban akár 100 millió forintot is kaphatnak, amennyiben a helyi piacot fejlesztenék.

 

A projekt jelentősen megkönnyíti a mezőgazdasági termékek piacra jutását

 

A koronavírus járvány megjelenése óta még jobban felértékelődött a hazai élelmiszeripar szerepe, hiszen egyre fontosabb, hogy a magyar élelmiszer ellátást magyar forrásokból biztosítsa az ország. Ez nem csak biztonságosabb, de a munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul, hisz a magyar termelők gazdasága ezáltal tovább növekedhet.

 

A pályázat célja éppen ezért az, hogy segítse a mezőgazdasági termékek piacra jutását és azok értékének növekedését. A felhívás olyan technológiai fejlesztéseket és komplex beruházásokat támogat, amelyek hozzájárulnak az élelmiszer feldolgozás hatékonyságának növeléséhez.

 

Forrás: MTI, Pályázat.gov.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu