Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Már nincs válságban az építőipar

2017. October 08. 11:19
Már nincs válságban az építőipar

Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kijelentette, hogy az építőipar a múlt év végére kilábalt a válságból, jelenleg a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie.

Az államtitkár kifejtette, hogy az építőipar mutatói javuló tendenciát mutatnak, míg tavaly a termelés értéke közel 19 százalékos visszaesés mellett  mintegy 1800 milliárd forint volt, az idei első fél évben pedig a termelés volumene már 26,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Hozzátette, hogy az ágazat részaránya a nemzeti össztermékben továbbra is alacsony, alig fele az uniós átlagnak. Lepsényi István kiemelte, hogy a kormány célja az ipar részarányát a jelenlegi 23-ról 30 százalékra emelni.

 

Az építőipar kilábalt a válságból, jelenleg a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie

Lepsényi István kiemelte, hogy a kormány célja az ipar részarányát a jelenlegi 23-ról 30 százalékra emelni

 

Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a lakásépítésről és panelprogramról tartott előadásában arról szólt, hogy a kormány kiemelt társadalompolitikai célnak tekinti a lakótelepen élő 1,5 millió ember életkörülményeinek javítását. Ennek legfőbb eszközeként várhatóan 2018-ban indul el az Új panel program, amely önkéntes lesz. Átfogó, 20-25 évre szóló programcsomagot állítanak össze, a finanszírozás 3 pillérét a lakás-takarékpénztárak, a kereskedelmi banki hitelek és az állami kamattámogatások biztosítják majd.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu