Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Már készül az Európa Kulturális Fővárosa rendezvényre Veszprém

2021. szeptember 27. 14:08
Már készül az Európa Kulturális Fővárosa rendezvényre Veszprém

Veszprémben már elindultak a fejlesztések és a beruházások, hogy a város minél magasabb színvonalon rendezze meg 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa eseményt.

Két év múlva, 2023-ban Veszprém rendezi meg az Európa Kulturális Fővárosa programjait. A városban a fejllesztések már elkezdődtek, amelyek jelenleg a szállodákra fókuszálnak. A város komoly szállodafejlesztési projektbe kezdett és legalább 30-35 százalékkal bővülnek majd a minőségi, új szállodaszobák Veszprémben.

 

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 3 belvárosi szállodát is fejleszt és bővít, közel 1,8 milliárd forintból. Mivel ez lesz a térség valaha volt legjelentősebb kulturális rendezvénye, így az építkezések már el is indultak mindhárom szállodában. A beruházások eredményeképp 113-al több vendég szállhat majd meg az új kialakítású szobákban.

 

A fejlesztések egyelőre a szállodákra összpontosítanak

 

A szállodabővítések azért szükségesek Veszprémben, mert a rendezvény miatt óriási turistaforgalom érkezhet a városba. Jelenleg 160 négycsillagos szállodai szobával rendelkezik Veszprém, a beruházások pedig ezt 50 szobával megnövelik. Az 50 új szoba 113 új ágyat jelent a hoteleknek.

 

A beruházók a Butik Hotel Malomkert, a Betekints Wellnes és Konferenciahotel, valamint az Oliva Hotel és Étterem szállodák kapacitását növelik meg a támogatások segítségével.

 

Forrás: MTI, Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu