Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Már chippel is fizethetünk a boltokban

2022. August 19. 09:00
Már chippel is fizethetünk a boltokban

Egy ültethető chip fejlesztés miatt már akár a kezünkkel is képesek vagyunk fizetni Magyarországon.

Magyarországra is megérkezett az a fejlesztés, amelynek köszönhetően már nincs szükségünk sem készpénzre, sem bankkártyára, sem pedig telefonra, hogy fizessünk a kasszánál.

 

Egy új innováció eredményeképp megjelent hazánkban a bőr alá ültethető chip. A chip eszközt a bőrünk alá kell ültetni, jellemzően a kézbe, ám a legnagyobb előnye a technológiának, hogy egyszerűen a kezünkkel is tudunk fizetni a boltban.

 

A chip hasonló, mint amit a bankkártyákba helyeznek el

 

Mondhatjuk úgy is, hogy a chip által oly módon használhatjuk a kezünket a kasszánál, mint egy bankkártyát, mivel egy alkalmazáson tölthetjük fel az egyenlegét. A Walletmor vállalat eddig több mint 30 európai országban vezette be a chip használatát és az egyik legújabb csatlakozó éppen Magyarország lett.

 

A chip az 1 grammos súlyt sem éri el és természetes eredetű anyagokból készült. A 28 milliméter nagyságú NFC chip szinte ugyanolyan, mint amit a bankkártyákba is lehet ültetni, azonban az eszközt most egy olyan anyaggal vonták be, amelyet az emberi testbe is problémamentesen be lehet ültetni.

 

Forrás: Portfolio.hu, Walletmor
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu