Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Már a Ford is az elektromos autókban látja a jövőt

2021. február 21. 09:00
Már a Ford is az elektromos autókban látja a jövőt

A Ford Magyarország tájékoztatása szerint a Ford Motor a jövőben az elektromos meghajtású személyautók gyártására helyezi a hangsúlyt. Jelenlegi flottájának egy részéből is tervez elektromos verziót a jövőben, 2030-ra a teljes kínálat megújulását is kilátásba helyezik. 

A Ford Motor globálisan kötelezte el magát a karbonlábnyoma csökkentése mellett, 2024-re haszongépjármű-kínálatukban, 2026-ra pedig személyautó-repertoárjukban jelenik meg az elektromos és a plug-in hibrid, négy évvel későbbre pedig a teljes flotta elektromossá tételét tervezik. A Ford összes kereskedelmi forgalomban kapható kocsija így elérhető lesz elektromos verzióban is. 2025-ig 22 milliárd dollárt fordít a vállalat az átállásra. 2023-tól készül a kölni Ford gyárban a cég első európai gyártású, tisztán elektromos meghajtású személyautója. Az üzemet egymilliárd dollárból alakítják át erre a célra.  

 

Ford Mustang

 

A lépést tartani kell, ugyanis sorra jelentik be a nagy autógyártó cégek, hogy az elektromos autók gyártása felé veszik az irányt. A győri Audi Hungaria már megkezdte tisztán elektromos meghajtású autói gyártásához szükséges egységei telepítését, a Kia Motors Hungary pedig célul tűzte ki, hogy 2030-ig flottájának 40 százalékát elektromos autók teszik ki. A General Motors amerikai autógyártó is leáll a benzines autók gyártásával, 2035-ig fokozatosan állnak át elektromos autók gyártására. A GM tovább megy: ők tisztán megújuló energiát használnak majd üzemeikben, ezzel is elkötelezve magukat a klímavédelem mellett. 

 

Nyomás lehet még, hogy a világ több országa azt tervezi, 2035-re a benzin- és dízelmotoros autók értékesítését megszünteti, így ösztönözve az autógyártókat az elektromos járművek gyártására. Az államok közt van Japán, Nagy-Britannia és az USA tagállamai közül Kalifornia, a világ legnagyobb autókereskedő országai.  

 

 

M. A. 

Forrás: profitline.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu