Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Már 64 tagja van az 5G koalíciónak

2018. June 27. 13:15
Már 64 tagja van az 5G koalíciónak

Megtartotta harmadik, egyben tisztújító plenáris ülését a Digitális Jólét Program által kezdeményezett 5G Koalíció, melynek kormányzati és piaci szereplők, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, egyetemek és tudományos műhelyek a tagjai, célja pedig, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon.

A Digitális Jólét Program átfogó fejlesztési célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertese legyen. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a DJP vezetője elmondta: az innovációs tárca tervei szerint 2018 októberére elkészülő 5G stratégia a bürokratikus akadályok csökkentésére, a piaci és állami felhasználási igények generálására és - elsősorban a zalaegerszegi járműipari tesztpálya környezetében - tesztelési lehetőségek biztosítására fókuszál majd.

 

Már 64 tagja van az 5G koalíciónak

Magyarország a világon az elsők között valósítaná meg az 5G technológia bevezetését

 

Magyarország a világon az elsők között valósítaná meg az 5G technológia bevezetését, vezető szerepet vinne a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében is. Megalapítása óta az 5GK tagszervezeteinek száma az induló negyvenhatról hatvannégyre nőtt. Az öt szakmai munkacsoport tevékenységében több mint 130 vezető szakember vesz részt, támogatva hazánk 5G stratégiájának elkészítését. 

 

ITM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu