Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Már 600 regisztráló a kormány 'Gyere haza, fiatal' programjában

2015. May 21. 11:10
Már 600 regisztráló a kormány 'Gyere haza, fiatal' programjában

A "Gyere haza, fiatal" elnevezésű program sikeréről számolt be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

A "Gyere haza, fiatal" program  egy hónapja indult azzal a céllal, hogy segítse a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával. Az együttműködő partnerek olyan, országosan ismert és elismert munkáltatók, akik fontosnak tartják, hogy a képzett munkaerő a magyar nemzetgazdaság keretin belül hasznosuljon. Czomba Sándor szerint már közel 600 a regisztráltak száma a programban, a Facebook elérések száma pedig negyvenezer.

 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára

 

Czomba Sándor: Már 600 regisztráló a kormány 'Gyere haza, fiatal' programjában

 Az Államtitkár kiemelte: a legnagyobb gond, ha nincs szakképzettsége a munkát keresőnek. Szerinte ezeket a fiatalokat előbb a szakképzésbe kell bevonni, hogy javuljanak elhelyezkedési esélyeik. Hangsúlyozta: Jelenleg könnyen találhatnak munkát a hegesztők, cukrászok, vendéglátósok, de a kamionsofőri állásra is hatezer embert keresnek a cégek országszerte. Május 17-én Londonban nyílt napot tartottak a "Gyere haza, fiatal" program kapcsán, amelyen a 120 érdeklődő kapott tájékoztatást a lehetőségekről, támogatásokról, és találkozhattak hazai munkáltatókkal is.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu