Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági Malom

2022. January 16. 20:54
Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági Malom

Egyre több malomipari vállalat hajt végre technológiai és digitalizációs fejlesztéseket.

Szinte már az összes üzleti szektorban elengedhetetlen a technológiai fejlesztés. Legutóbb Törökszentmiklóson hajtott végre beruházást a Kunsági Malom Kft. A 600 millió forintos beruházás eredményeképpen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalat 10 ezer tonnával bővítette búza raktározási kapacitását.

 

A beruházás nem csak a korábbi 35 ezer tonna búza raktározási kapacitást emelte meg 45 ezer tonnára, hanem számos technológiai fejlesztést is magában foglalt. A törökszentmiklósi telephelyen innovatív és nagyteljesítményű fogadó-, valamint tisztító rendszert fejlesztett ki a cég.

 

A malom és a termelés több része is újításokon esett át

 

A tisztítórendszer modernizálásán kívül a termékek előállítása is megújult, így az egészséges táplálkozási igényeket szem előtt tartó termelés modernebb lett, a korábbi szitarendszert pedig egy jóval nagyobb teljesítményű gépre cserélték le. A vállalat rozs, tönkölybúza és teljes kiörlésű búzalisztek termeléséért felelős rendszere ezentúl a legmodernebb körülményeknek megfelelően fog működni.

 

A termelési kapacitást is tovább tudta növelni a cég a fejlesztés eredményeképpen, illetve bővül a választék és a higiénia körülmények is javulnak. A Kunsági Malom Kft. 41 alkalmazottal rendelkezik, termékeik 30 százalékát pedig az Európai Unióba exportálják.

 

Forrás: MTI

(Képeink illusztrációk.)

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu