Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Magyarországra érkezik a világ legnépszerűbb gyorsasági autós sorozata

2021. július 30. 11:39
Magyarországra érkezik a világ legnépszerűbb gyorsasági autós sorozata

2021. július 30. és augusztus 1. között rendezik az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon. A sportesemény már sorozatban 36. alkalommal érkezik a Hungaroringre.

Magyarországra érkezik a világ legnépszerűbb autósport versenye. A Forma-1-be az autósport elitje tartozik, hétvégén pedig a mogyoródi versenypályán sorakoznak fel a legjobbak.

 

A Hungaroringen tartandó versenyhétvégére már több mint 40 ezer jegyet értékesítettek, az utolsó napokban azonban még további jegyvásárlási roham várható a szurkolók részéről. A két héttel ezelőtti brit-nagydíjon történt incidens tovább emelheti a jegyeladások számát. A világbajnokság két legnagyobb esélyese, Hamilton és Verstappen összeütközött, ez pedig a szervezők szerint jelentősen megnövelte a jegyvásárlási kedvet.

 

A magyar nagydíjat világszerte tízmilliók követik majd a hétvégén a televízióban. A száguldó cirkusz nevezetű sorozat 36. alkalommal tér vissza Magyarországra, ezáltal második azon versenyek sorában, ahol szünet nélkül rendeztek világbajnoki futamot. A tavalyi nagydíjat Magyarországon is zárt kapuk mögött tartották meg, idén azonban bizonyos feltételek mellett már bemehetnek a nézők is.

 

A Forma-1 érkezése a budapesti turizmust is felpörgeti

 

"A részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan a Forma-1-es futamon is karszalagos rendszer lesz, ezeket a jegy és a védettségi igazolvány felmutatásával előre át kell venni a kijelölt pontokon: Budapest belvárosában az Akvárium Klubban, vagy Fóton az M3-as autópálya mellett az Auchan parkolójában" - emelte ki a belépésről Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A győztes versenyző idén is Herendi porcelánt kap majd. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója elárulta, hogy közel fél évig készítették a győztes trófeát és a rengeteg látványterv közül a legszebbet választották ki.

 

A 36. Forma-1-es Rolex Magyar Nagydíj programja már július 30-án, pénteken elindul. A sorozat Magyarországra érkezését a budapesti szállodák is megérezték, hiszen rengeteg külföldi turista utazott Magyarországra az elmúlt napokban a Forma-1 miatt.

 

Forrás és képek: MTI, Hungaroring Sport Zrt., Driver61, Itinari
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu