Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Magyarországot a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni

2017. March 20. 15:22
Magyarországot a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán hangsúlyozta, hogy a kormányzati döntések már megszülettek az ügyben, hogy Magyarország a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon.

A világ legnagyobb informatikai vásárán a magyar stand 400 négyzetméteren 21 kiállítóval mutatja be termékeit és szolgáltatásait, és mindazt, amit "Magyarország a digitális átállás során meg tud mutatni". Szijjártó Péter elmondta, hogy az eredmények már látszanak is, mivel a beruházók folyamatosan bővítik innovációs, kutatás-fejlesztési és szolgáltatási kapacitásaikat Magyarországon. Hazánk számára azért is fontosak az innovatív megoldások, mert nincs jelentős nyersanyagforrása vagy tengere.

 

	A kutatás-fejlesztés ráfordításai Magyarországon

A kutatási és kísérleti fejlesztési ráfordítások a GDP százalékában

 

Az átállás a digitális gazdaságra "a legfontosabb gazdaságpolitikai célkitűzés" - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy még tovább kell növelni a "láthatóságot", ezért a kormány szeretné elérni, hogy a következő évek valamelyikében Magyarország legyen a CeBIT kiemelt partnerországa, ami igen komoly gazdasági hatásokat váltana ki. Szólt arról is, hogy a versenyképességhez fontos, hogy ne csupán a felsőfokú, hanem a középfokú oktatásban és az általános iskolában is minél több informatikai megoldással, alkalmazással ismerkedjenek meg a tanulók.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu