Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

Magyarországon piacvezető tejtermelői csoportjával kötött stratégiai megállapodást a kormány

2015. July 07. 10:53
Magyarországon piacvezető tejtermelői csoportjával kötött stratégiai megállapodást a kormány

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára írta alá a magyar kormány a 60. stratégiai megállapodását, amely az Alföldi Tej Kft.-vel köttetett.

Az Alföldi Tej Kft. a hatodik élelmiszeripari cég, amellyel ilyen megállapodást köt a kormány. A vállalat az elmúlt tíz évben 6 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, a cég az ország tejtermelésének 26 százalékát adja. A magyar tejüzemek által feldolgozott nyersanyag a világ egyik legmagasabb színvonalú terméke, mindez azt mutatja, hogy van lehetőség a magyar élelmiszeriparban - jelentette ki Szabó László az ünnepélyes aláíráskor. Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a magyar termelői csoport számára kiemelt jelentőségű a megállapodás, amely tízéves munkájuk elismerése.

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára írta alá a magyar kormány a 60. stratégiai megállapodását

A vállalatnak jelenleg 700 dolgozója van, amelyet tovább szeretnének bővíteni, és a jövőbeni terveik között szerepel a két üzem - debreceni és székesfehérvári - további fejlesztése, kapacitásbővítése - mondta az ügyvezető. Egyébként azok a cégek, amelyekkel a kormány eddig stratégiai megállapodást kötött, 186 ezer embernek adnak munkát, és a megállapodások megkötése után eddig 13 500 új munkahelyet létesítettek - tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Kovács Márton/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu