Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Magyarországnak nem áll szándékában bevezetni a halálbüntetést

2015. június 03. 10:42
Magyarországnak nem áll szándékában bevezetni a halálbüntetést

Orbán Viktor miniszterelnök a XX. Század Intézet és a Konrad Adenauer Stiftung által szervezett nemzetközi konferencián, a Pesti Vigadóban többek között a bevándorlás problémájáról és a halálbüntetésről is beszélt.


Egy modern kori népvándorlás zajlik ma szinte az egész világban, ami Európában a kontinens civilizációs arculatát alakíthatja át - véli Orbán Viktor. Szerinte azért kell a népvándorlás és a bevándorlás kérdésével komolyan foglalkozni, mert "a folyamatok utóbb nem lesznek visszafordíthatóak".  Emellett azt is egyértelművé tette a rendezvényen, hogy Magyarországnak nem áll szándékában bevezetni a halálbüntetést. "Egyetlen tagállam sem vezethet be olyan szabályt, amely ellentétes az EU alapdokumentumával" - mondta.

 

 

Orbán Viktor: Egy multikulturális Európából nincs visszaút

 Európa jelenlegi gazdasági helyzetét érintve a miniszterelnök arról beszélt, hogy az euró projektje elakadt, nem tört utat magának az a gondolat, hogy egy monetáris unió létrehozása kikényszeríti majd egy fiskális unió létrejöttét is. A gazdaságpolitikát értékelő gondolatmenetét összegezve a kormányfő óva intett attól az "illúziótól", hogy megtalálták azt az utat, amelyen az eurózónát ismét versenyképessé tudják tenni a világ más, ma előrébb járó gazdasági régióval.

 

MTI/MCOnetFotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu