Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.01. - szerda, Hugó napja van.

Belföldi hírek

Magyarország számít a vállalati közreműködőkre az 5G hazai bevezetésében

2020. március 15. 12:01
Magyarország számít a vállalati közreműködőkre az 5G hazai bevezetésében

Magyarország számos, az 5G kiépítése és az alkalmazások fejlesztése során előnyt jelentő erősséggel rendelkezik. A nemzetközi összevetésben is kimagasló hazai adottságok közül kiemelten fontos a világon a legjobb tízbe tartozó 4G hálózati lefedettség és sebesség. A kormányzati stratégiai célok megvalósításában az Innovációs és Technológiai Minisztérium szorosan együttműködik a távközlési, infokommunikációs ágazat meghatározó vállalataival, így az Ericssonnal is.

A svéd hátterű Ericsson Magyarország megalapítása óta hozzájárul a magyar gazdaság és a hazai telekommunikációs infrastruktúra fejlődéséhez. Számos szolgáltatás az Ericsson technológiájának segítségével indult el az országban az első analóg mobilhálózattól a 4G/LTE mobilszolgáltatásig. A cég működteti hazánk egyik legnagyobb infokommunikációs kutató-fejlesztő központját, több mint 1700 magasan képzett munkatárssal. A mikrohullámú átviteli rendszerek esetében nemcsak a fejlesztés, hanem a berendezések gyártása is Magyarországon, Tiszaújvárosban zajlik. A cég alapítóként vállalt szerepet a Mesterséges Intelligencia Koalíció elindításában és vezetésében. Az Ericssonnak kiemelten fontos a hazai mérnökképzés ügye, tudományosan is időszerű témákban folytat többoldalú együttműködést különböző budapesti és vidéki felsőoktatási intézményekkel. 

 

Magyarország számít a vállalati közreműködőkre az 5G hazai bevezetésében

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a kormány az 5G bevezetésében a továbbiakban is számít az Ericssonra, amelyben a vállalat hosszú ideje megbízható partner. A cég alapító tagja a magyarországi 5G Koalíciónak, 2017-ben a Magyar Telekommal közösen mutatta be az ország első 5G kapcsolatát. A zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpálya első ütemének tavalyi átadóján az Ericsson - szintén a Magyar Telekommal együttműködve - hazánkban először végzett manővereket 5G hálózaton kommunikáló önvezető járművekkel. A tárcavezető hozzátette: Magyarország számára meghatározó szempont a hálózatok biztonsága, éppen ezért támogatja az uniós tagállamok által kidolgozott ajánlásokat. Az ún. EU Toolbox az 5G bevezetéssel kapcsolatos kockázatok csökkentését és a végfelhasználók védelmének növelését célozza.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu