Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Magyarország számára fontos az eurózóna stabilitása

2018. May 26. 08:00
Magyarország számára fontos az eurózóna stabilitása

Varga Mihály pénzügyminiszter az Eurogroup kibővített brüsszeli ülésén kijelentette: Magyarország számára fontos az eurózóna stabilitása, és kezdettől fogva támogatta a bankunió teljes kialakítását, beleértve a folyamatban lévő utolsó európai betétvédelmi pillért és a kapcsolódó védőhálókat is.

A tájékoztatásszerint Varga Mihály hozzátette: "alapvető szempontunk a bankunió nyitottságának és hatékonyságának, illetve a bankunión belüli és kívüli tagállamok közti egyenlő elbánás fenntartása".  Az eurozóna stabilitása, a bankunió szilárd működése kulcsfontosságú a magyar gazdaság és pénzügyi rendszere számára is. A bankunió lezárására vonatkozó tárgyalásokon a kívülálló tagállamok érdekeit is figyelembe kell venni - hangsúlyozta a miniszter.

 

Magyarország számára fontos az eurózóna stabilitása

Az eurozóna stabilitása, a bankunió szilárd működése kulcsfontosságú a magyar gazdaság és pénzügyi rendszere számára is

 

Magyarország eddig is konstruktívan vett részt a bankuniós egyeztetéseken, és sokat tett a kockázatcsökkentés terén is. Magyar szempontból is fontos, hogy a több tagállamban működő pénzügyi vállalkozásokra vonatkozó pénzügyi felügyeleti feladatmegosztás kiegyensúlyozottsága az anyaország és a fogadó országok között ne boruljon föl. Magyar szempontból az is fontos, hogy a szuverén adósságkockázat szabályozása ne változzon, tehát a magyar állampapírok maradjanak a jelenlegi kockázatmentes kategóriában - húzta alá a miniszter. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu