Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Magyarország nem hitelből éri el eredményeit

2016. April 26. 21:16
Magyarország nem hitelből éri el eredményeit

Évről-évre nőnek a bérek, csökken a munkanélküliség, és a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien - és "mindezt nem hitelből értük el", sőt visszafizettük az IMF-EU-kölcsönt - jelentette ki a kormányfő pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő a sikerek közé sorolta az adók csökkenését és a nyugdíjak emelkedését is. Még az Európai Unió statisztikái szerint is 600 ezerrel csökkent 2013-2014-ben a szegények száma hazánkban - közölte. 2017-ben is lehet egyet előre lépni, Magyarország felívelő korszakát éli - tette hozzá. A jövő évi költségvetésről elmondta, hogy az az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz, emellett pedig jutnak plusz források az egészségügyre és az oktatásra is. A kormány egy 3-4 éves bérfelzárkóztatási programmal szeretné emelni az orvosok és az ápolók fizetését, hogy csökkentse a különbséget a nyugati bérekhez viszonyítva - mondta, ám ez egy-két év alatt nem sikerülhet.Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjúján


Orbán megemlítette a hazai internetelérés fejlesztését is, mint kitűzött célt: "elsők akarunk ebben lenni Európában, meg akarjuk előzni még a németeket is, akiknek hasonló céljaik vannak" - mondta. 2018-ra minden vállalatnál és a háztartásban széles sávú internetelérést szeretnének biztosítani. Ennek érdekében fog csökkenni az internethasználat áfája, és ennek érdekében tárgyalt nemrégiben Németországban a Deutsche Telekom vezetőivel is - szögezte le a rádióban.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu