Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Magyarország nem csak helyt áll, sikeres is

2018. March 27. 14:56
Magyarország nem csak helyt áll, sikeres is

Az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemét avatták fel Mezőkövesden, melyen Szijjártó Péter kijelentette: a modernkori ipari forradalomban a magyar gazdaság nem csupán helytáll, de a legsikeresebbek közé tartozik Európában.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: "modernkori ipari forradalom zajlik, melynek zászlóshajója az autóipar", a feldolgozóipari teljesítmény közel 29 százalékát az autóipar adja, amely 175 ezer embernek biztosít munkát és termékeinek 92 százalékát exportálja. Idén januárban az iparág a tavalyi rekordév után 10 százalékos bővülést ért el. Szintén sikernek nevezte, hogy az Audi Magyarországon megkezdte elektromos motorjainak előállítását, a Samsung SDI ide hozta elektromos autókba szánt akkumulátorainak gyártását, a német Bosch, Continental és a thyssenkrupp pedig kutatás-fejlesztési tevékenységeit telepítette az országba. Magyarország ezzel továbbra is a kontinens autóipari zászlóshajója - jelentette ki a miniszter.

 

A Modine kapacitásbővítése egy újabb csúcstechnológiát képviselő beruházás

A Modine kapacitásbővítése egy újabb csúcstechnológiát képviselő beruházás

 

Az amerikai Modine 6,2 milliárd forintból finanszírozott mezőkövesdi kapacitásbővítése egy újabb csúcstechnológiát képviselő beruházás, melyhez a kormány 3,1 milliárd forint értékű fejlesztési adókedvezménnyel járul hozzá. Thomas Marry, a Modine Manufacturing Company ügyvezető alelnöke azt emelte ki, hogy a 102 éve működő cég ideális helyszínt talált Mezőkövesden és nagyszerű partnert a magyar kormányban és a befektetési ügynökségben a 200 új munkahelyet teremtő fejlesztéshez. Az egy év alatt felépült új üzemben teher- és haszongépjárművekhez gyártanak majd hűtőberendezéseket, a következő évekre szóló terveikben a magyar leányvállalat további bővítése is szerepel.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu