Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.05. - Tuesday, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Magyarország, mint a régió legversenyképesebb országa

2018. February 11. 09:50
Magyarország, mint a régió legversenyképesebb országa

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: a kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországon lesz a legtöbb autópálya és négysávos autóút, ami jelentősen bővíti az ország gazdasági lehetőségeit. Az útépítési program kiemelt célterületének nevezte a dél-alföldi régiót, mivel a cél, hogy a 2020-as évek elejére Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze. Emellett zajlik a Kecskemét-Békéscsaba autóút építése is.

 

2022-re Magyarország lesz a régió legversenyképesebb országa

Az útépítési és -felújítási programnak köszönhetően Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban 

 

Lázár János az egyik legfontosabb feladatnak a megyei jogú városok bekötését nevezte az autópálya-hálózatba. Mint mondta, ez a munka minden településnél elkezdődött. Kifejtette, a közútfejlesztési program másik célkitűzése, hogy az autópályák elérjék az országhatárt, ezek a beruházások is elindultak. Magyarország legnagyobb - mintegy 300 milliárd forintos - közúti beruházása, a Kassa-Miskolc autópálya építésére kiírt közbeszerzési eljárás is zajlik már.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu