Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

Magyarország hatpontos javaslatot terjeszt elő a migrációs csúcson

2016. September 20. 13:49
Magyarország hatpontos javaslatot terjeszt elő a migrációs csúcson

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hatpontos javaslatot terjeszt elő a migrációs csúcskonferencián New Yorkban. A miniszter nagyon helyesnek tartja, hogy az ENSZ foglalkozik a  bevándorlás kérdésével, tekintettel arra, hogy a migráció globális biztonsági kockázattá vált.

A magyar álláspont szerint a nemzetközi jog talaján kell állni, amely világosan kimondja, hogy a biztonságos élethez való jog alapvető emberi jog, de országok önkényes kiválasztása tartózkodás céljából nem tartozik az alapvető emberi jogok közé. Szijjártó szerint a javaslatok fontosak, hogy nemcsak Európa, hanem a világ is megoldhassa ezt a globális biztonsági kockázatot. Először a kiváltó okokat kell kezelni, vagyis segíteni kell ott, ahol a probléma elindult. Majd világossá kell tenni, hogy a mindenfajta ellenőrzés nélküli bevándorlási hullám elképesztő biztonsági kockázatot jelent.

 

migrációs csúcskonferencia

Szijjártó Péter a migrációs csúcskonferencián New Yorkban

 

Harmadrészt szintén világossá kell tenni, hogy minden államnak az a feladata, hogy megvédje a polgárait és nem szabad megfeledkezni, hogy a bevándorlók nagyrésze embercsempészeten keresztül jut be az országba, így folytatni kell az embercsempészet elleni küzdelmet. Az ötödik javaslat, hogy ENSZ erősítse meg a megelőző diplomáciáját. "Illetőleg be kell látni, hogy a demokráciaexport nagyon komoly veszélyekkel jár az olyan területeken, mint például a Közel-Kelet, vagy Észak-Afrika, ahol egészen más kulturális, illetve vallási hátterű emberek élnek."

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu