Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Magyarország GDP-je elérte a válság előtti szintet

2015. March 11. 10:38
Magyarország GDP-je elérte a válság előtti szintet

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint szinte minden ágazat rendre dinamikus növekedést mutat, a gazdasági növekedés szerkezete stabillá, kiegyensúlyozottabbá és hosszú távon is fenntarthatóvá vált.

 Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterA márciusban nyilvánosságra hozott adatok alapján tavaly Magyarország GDP-je elérte a válság előtti szintet. 2014 utolsó negyedévében 3,4 százalékkal nőtt éves alapon a magyar gazdaság teljesítménye. Továbbra is a termelő szektorok voltak a húzóágazatok.

A rezsicsökkentéseknek, az alacsony inflációnak, a több munkahelynek és a magasabb reálbéreknek köszönhetően a lakossági fogyasztás is erősödni tudott (1,9 százalék). A beruházások szintén 1,9 százalékkal bővülve járultak hozzá a GDP-hez. Összességében a beruházási ráta tavaly 21 százalék felett alakult.

A magyar gazdaság olyan pályára kezd állni, amelyen eladósodás nélkül kezdi elérni a növekedés magasabb szintjét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Elmondta, a termelő szektorok támogatása, a mezőgazdaság megerősítése továbbra is fontos. A miniszter szerint azt az állapotot kell elérni a struktúraváltással a következő években, hogy ha kivonjuk a növekedésből az uniós támogatásokat, akkor is erős növekedési pályán maradjon a gazdaság.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu