Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Magyarország erős német kormányban, erős német kancellárban érdekelt

2016. March 07. 10:57
Magyarország erős német kormányban, erős német kancellárban érdekelt

Orbán Viktor tavaly őszi müncheni látogatását viszonozva, a rövidesen esedékes német választások előtt hazánkba látogatott Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke.

Horst Seehofer budapesti látogatásán Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy Bajorország megértéssel fogadta Magyarország önálló migránspolitikáját, és a mindenki mást megelőző kerítésépítést. A Parlamentben tartott március 4-i sajtótájékoztatón a magyar kormányfő elmondta: a találkozó célja nem a Angela Merkel német kancellár gyengítése a közelgő német választások előtt, hiszen hazánk a CSU és a CDU sikerében érdekelt. "Erős német kormányban, és egy erős német kancellárban vagyunk érdekeltek" - jelentette ki Orbán. 
Orbán Viktor március 4-ei sajtótájékoztatója


A magyar kormányfő szavai szerint "lehet ugyan Berlinbe rövidebb úton is eljutni, különösen légvonalban, de az okos magyar Münchenen keresztül megy mindig Berlinbe". A magyar-bajor kapcsolatokat a magyar kormányfő a német reláción belül is kitüntetettnek nevezte, ugyanis Magyarország Németországon belül leginkább Bajorországgal kereskedik. 2300 bajor cég működik hazánkban, több mint százezer munkahelyet biztosítva a hazai munkavállalóknak.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu