Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Magyarország érdeke a szellemi tulajdon védelme

2018. April 28. 08:00
Magyarország érdeke a szellemi tulajdon védelme

Varga Mihály a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által alapított Millenniumi-díjak átadásakor hangsúlyozta: Magyarország egyik legfontosabb érdeke egy olyan gazdasági és társadalmi környezet biztosítása, amely kedvez az új tudományos eredmények, innovatív megoldások megszületésének.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kutatás-fejlesztési eredmények hasznosítása és a szellemi tulajdon védelme a versenyképességet erősíti. Napjaink információs viharában különösen fontos, hogy hatékony védelmet kapjanak a szellemi alkotások – emelte ki Varga Mihály. Elmondása szerint a leendő kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a vállalati innováció erősítése, az egyetemi és a vállalati kutatás-fejlesztés támogatása és a közöttük lévő kapcsolati rendszer erősítése áll.

 

Magyarország érdeke a szellemi tulajdon védelme

Gazdasági érdek a kutatás-fejlesztési eredmények hasznosítása és a szellemi tulajdon védelme 

 

Ehhez azonban olyan környezetre van szükség, ahol az ötletek és a találmányok biztonságban vannak – mutatott rá a miniszter. Mint fogalmazott: ezt egyértelműen hazánk versenyképességének erősítése érdekében tesszük, mert a szellemi tulajdon védelme több oldalról is támogatja a gazdasági növekedést.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu